Go to...

E-mastering

Olemme suomalainen masterointiyritys. Erikoistumme äänitteiden masterointiin.

 

Mitä masterointi on?

Masterointi on äänitteen viimeistelyä. Se on viimeinen tilaisuus tarkistaa äänite eräänlaisen audio mikroskoopin alla. Masterointi on viimeinen mahdollisuus tarkistuttaa äänitteesi ammattilaisella, ennen kuin se julkaistaan kuluttajille. Masteroijan työhön kuuluu myös albumikokonaisuuden kappaleiden välisten taukojen hienosäätäminen niin, että levy soljuu mahdollisimman luontevasti. Siihen kohtaan missä kappaleiden tulee jatkua välittömästi tehdään tällainen siirros, siinä missä välissä tarvitaan hengähdystaukoa, tehdään sellainen. Jos itse audioon tarvitaan hienosäätöä tai korjauksia, masteroija tekee nämä (mahdollisuuksien rajoissa tietysti). Jos levy ei tarvitse mitään korjauksia, masteroija kertoo tämän asiakkaalle, ikäänkuin hyväksyy levyn. Tämän jälkeen levystä tehdään red book standardin mukainen masterlevy, johon masteroija lisää myös mahdolliset PQ-koodit (ISRC). Masteroijan tehtäviin kuuluu myös levyn välisten kappaleiden keskinäinen voluumitaso.

Miksi masteroida meillä?

Tarjoamme erinomaisella äänenlaadulla tehtyjä masterointeja, studiotilamme ja kuuntelumme on rakennettu masterointitarkoituksia varten. Masteroijallamme on vuosien kokemus ja alan koulutus taustallaan, jotta hän voi tarjota parhaan mahdollisen lopputuloksen asiakkaillemme. Tarjoamme tyytyväisyystakuun, masteria voidaan muokata tarpeen mukaan niin, että asiakas on tyytyväinen.

Tarjoamme myös halvempaa e-masterointia, jossa asiakas ei itse tule paikalle mastersessioon. Asiakas lähettää meille tiedostot ja tarvittavan informaation (kuten kappalejärjestyksen yms.)  jonkin tiedostonsiirtopalvelun kautta (esim. WeTransfer, Dropbox tms.) ja saa meiltä valmiin masterin joko sähköisesti toimitettuna tai fyysisenä kopiona.

Internetistä löytyy tänä päivänä monia palveluita, jotka lupaavat sinulle mastoivansa audiosi heti. Nämä palvelut ovat halpoja, niissä on hienot käyttöliittymät ja kuulet tulokset heti. Kuulostaa kätevältä ja hienolta… Nämä palvelut kuitenkin missaavat koko masteroinnin tarkoituksen. Masteroinnin tarkoitus ei ole mahdollisimman lujaa soiva äänite jota on prosessoitu jonkin algoritmin mukaan. Masteroinnin tarkoitus on olla viimeinen tarkistus ennen kuin tarjoat musiikkisi kuulijoille. Kuten sanottua, kyse ei ole siitä kuinka lujaa raita soi, kuka tahansa masteroija saa raitasi soimaan uskomattoman lujaa tarvittaessa. Kuitenkin se mistä maksat masteroijalle on nimenomaan viimeinen tarkistus, olosuhteissa jotka on suunniteltu kuulemaan kaikki mitä äänitteellä tapahtuu. Jos käytät lukemattoman määrän tunteja musiikkisi tekemiseen ja miksaamiseen, miksi ihmeessä haluasit säästää vaivaa ja rahaa viimeisessä tarkistuksessa? Meistä on vain sopivaa, että tämän viimeisen tarkistuksen tekee ihan oikea ihminen, jolla on pitkä kokemus ja käytettävissään sekä tilat, että laitteisto jotka ovat suunniteltu tällaista tarkistusta varten. Vielä tällä hetkellä ei ole olemassa algoritmia, joka pystyisi korvaamaan ihmisen tällaisessa tehtävässä.

Jos haluat mukaan masterointisessioon, olet enemmän kuin tervetullut, tarjoamme pientä purtavaa ja virvokkeita.

Mitä formaatteja hyväksymme?

44,1/48/96/192 kHz ja 16/24 bittiset wav tai aiff tiedostot ovat paras vaihtoehto, mutta pystymme kyllä konvertoimaan melkein minkä vain tiedostomuodon. Pakatut ääniformaatit eivät ole kovin hyviä masterointiin, koska pakkausalgoritmit hävittävät aina jotain alkuperäisestä audiosta.

Mitä softaa käytätte masterointiin?

Käytämme Sonic Studion SoundBladea masterointiin, meiltä löytyy myös Pro Tools ja Logic editointi- ja restaurointikäyttöön.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *